Ekonomi

SAP hisse senetleri bulut tahminlerinin iyileşmesiyle yükseldi

SAP SE hisse senetleri, Alman yazılım devinin bulut işi için iyileştirilmiş bir görünüm açıklamasının ardından Salı günü erken işlemlerde %4,4 artış gösterdi. Bu düzenleme, SAP’nin üçüncü çeyrekte güçlü bir performans sergilemesinin ardından geldi. Şirket, döviz etkilerine göre düzeltilmiş bulut gelirinde %27’lik bir büyüme kaydederek 4,35 milyar euro (4,71 milyar dolar) gelir elde etti.

Bulut segmentindeki önemli büyüme, kısmen satışları %36 artan Cloud ERP Suite kaynak planlama programına atfedildi. SAP’nin CEO’su Christian Klein, şirketin büyümesinde yapay zekanın (AI) rolünü vurgulayarak, “Üçüncü çeyrekteki bulut sözleşmelerimizin yaklaşık %30’u AI kullanım senaryolarını içeriyordu” dedi.

Şirketin faaliyet kârı da %28 artarak 2,24 milyar euro’ya yükseldi ve piyasa beklentilerini aştı. CFO Dominik Asam’ın açıkladığı gibi, kârdaki bu artış kısmen maliyet düşürme önlemleri ve daha düşük yeni işe alım oranından kaynaklandı.

Bu gelişmeler ışığında SAP, tam yıl bulut ve yazılım geliri hedeflerini revize ederek, önceki 29 milyar euro ile 29,5 milyar euro aralığından 29,5 milyar euro ile 29,8 milyar euro aralığına yükseltti. İlave olarak, şirket 2024 yılı için faaliyet kârı tahminini daha önceki 7,6 milyar euro ile 7,9 milyar euro aralığından 7,8 milyar euro’ya düzenledi.

SAP ayrıca, tahmini maliyeti yaklaşık 3 milyar euro olan bir yeniden yapılanma sürecinden geçtiğini açıkladı. Bu yeniden yapılanma, SAP’nin gelişmekte olan AI çağına hazırlanmasının bir parçası ve şirketin yaklaşık 100.000 çalışanı arasından 10.000 kadar işin değerlendirilmesini içerecek.

Reuters bu makaleye katkıda bulundu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

habermihalgazi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu